Keenobby.com

HEM, MILJÖ, FITNESS OCH SKÖNHET

Hur du får ut det mesta av ditt Apple Homekit 4 Tips och tricks för ditt Smarta Hem

Smarta Hem

Alexa kan vara den mest populära Smarta Hem-kitmiljön, men när det kommer till interoperabilitet – möjligheten att hantera dina smarta enheter från en annan enhet är Apple- och Siri-miljön är den mest avancerade .

Om du vill kunna tända och släcka lamporna enkelt från din smartphone eller smartklocka, då är Apple Home för dig och så här får du ut det mesta av den.

1. Använd Smarta Hem Zoner

Med Apple Home-appen från din iPhone kan du ställa in “Zoner”. Du kan tilldela smarta föremål till ett rum eller område i ditt hus. Varför är detta användbart? Istället för att be Siri att släcka lamporna 2 och 3, kan du be Siri att släcka köket.

2. Smart Fjärråtkomst

Med Apple-miljön kan du komma åt dina smarta hemobjekt på distans. Allt du behöver är ett hemnav. HomePod är ett hemnav till exempel. När du har den i ditt hem kan du hantera dina smarta föremål från din smartphone även när du inte är hemma.

3. Använd din iPad som ditt Smarta Hemnav

Det här är ett extremt användbart knep: om du redan har en iPad behöver du inte köpa en HomePod för att möjliggöra fjärråtkomst till ditt Home Smart-kit. Din iPad kan fungera som en smart hubb, men du måste konfigurera den: gå till Inställningar och sedan Hem. Aktivera här “Använd denna iPad som en hemnav”.

4. Flera användare till Smarta Nätverket

En nackdel med att ha en Smart Siri-miljö installerad i ditt hus är att du är den enda som till exempel kan tända lamporna. Om du har en gäst, och de behöver toaletten, måste du tända lamporna åt dem.

Men om du har återkommande gäster kan du låta dem ha kontroll över några av dina enheter, till exempel lamporna, genom att skapa ett gästkonto för dem berättar SmartaHögtalare.

Och så här kan du få ut det mesta av ditt Apple Smart Home-kit.