Hyperhidros: Bekämpning av överdriven svettning med botox

hyperhidros

Hyperhidros är den överdrivna och därmed obehagliga utsöndringen av svett från svettkörtlarna som kan framkalla ett stressigt tillstånd för dem som lider av det i sina vardagliga aktiviteter. Botox, den populära hudvårdsbehandlingen mot åldrande, har visat sig vara mycket effektiv för att bekämpa överdriven svettning. I den här artikeln kommer du att lära dig allt som finns att veta om att eliminera din svett med botox-injektioner.

Vad är hyperhidros?

Svett är kroppens normala mekanism för att reglera dess temperatur. När hyperhidros inträffar tjänar svett inte till att sänka kroppstemperaturen. Det är resultatet av en dysfunktion-överaktivitet av nerverna som stimulerar svettkörtlarna i ett specifikt område, oftast i armhålorna, handflatorna och fotsulorna eller i ansiktet. Alltså är överdriven svettning inte relaterad till den yttre höga temperaturen, någon ansträngande aktivitet eller någon sportövning.

Symtom på hyperhidros och hur påverkar det vardagen?

Överdriven svettning påverkar livskvaliteten avsevärt, eftersom den gör svåra enkla rörelser, som att vrida på en vredet, hantera bilens ratt etc. Överdriven svett blir synlig på kläderna, åtföljs ofta av dålig lukt (svett), och leder till att många patienter undviker sociala, professionella och till och med personliga kontakter.

Dess symtom uppträder vanligtvis som:

  • En mycket fuktig och svettig hud som håller sig så under långa perioder.
  • Kraftigt svettiga kläder när det inte är varmt.
  • Halla händer med svett som resulterar i svårigheter att hålla i föremål.
  • Frekventa infektioner som den så kallade “fotsvampen”.

Hur kan botox slå hyperhidros och överdriven svettning?

Botox är mycket effektivt när det gäller behandling av hyperhidros och har visat sig vara den säkraste metoden mot det. Det påverkar inte kroppens normala svettning alls, eftersom kroppen har många andra svettkörtlar för att reglera sin temperatur. Det är smärtfritt och låter dig återgå till dina dagliga aktiviteter med självförtroende och dina personliga och sociala kontakter utan stress av överdriven svett. Det kan appliceras på ansiktet (pannan och näsan), handflatorna och fingrar, armhålor, sulor och hårbotten.

Botox injiceras med en mycket fin nål i behandlingsområdet vilket leder till att de kemiska nervsignalerna som stimulerar svettkörtlarna blockeras. Eftersom svettkörtlarna inte tar emot kemiska signaler upphör symtomet på överdriven svettning.

Vart kan man få behandling mot hyperhidros och svettningar i Göteborg?

Det finns en hel del skönhetskliniker i Göteborg som erbjuder behandlingar mot hyperhidros (Botoxbehandling mot svettningar). En klinik som fått bra recensioner och som finns i flera städer är Estetic i Göteborg. För mer info kolla in deras hemsida nedan:

estetic.se/goteborg

Hur länge håller resultaten när du gör en botoxbehandling mot hyperhidros?

Överdriven svettning upphör från 1:a veckan och behandlingen når sin fulla effekt runt 2:a-3:e veckan. Resultaten varar vanligtvis upp till 6 till 9 månader (för vissa till och med upp till ett år) innan symtomen på hyperhidros börjar dyka upp igen. Det är när en underhållsbehandling behövs. Minskningen av svettningarna kan nå 80% till 90%.

Finns det några biverkningar?

När behandlingen appliceras av en erfaren läkare med certifierade material, observeras inga allvarliga biverkningar, utöver en mild irritation eller svullnad av området som kan pågå under de första timmarna efter behandlingen tillsammans med en viss mild svaghet i fingrarna som vanligtvis försvinner kort därefter.

Vill du läsa om andra bloggar inom skönhet och hälsa?

Då kan du kika på:

https://modekartan.se

https://styleblogg.se

https://sensegusto.se